Logo De VonBeeldmerk De Von

Zwangerschapsbegeleiding

Vanuit mijn ervaring als verpleegkundige op de verloskamers maak ik mee hoe sommige vrouwen de bevalling als zeer zwaar kunnen ervaren. Vooral ontsluitingsweeën kunnen pijnlijk zijn. Ik heb deze cursus opgezet om zwangere vrouwen te leren hoe ze op een betere manier met de pijn die de bevalling met zich mee brengt om te gaan. Door een goede voorbereiding kan een bevalling tot een van de mooiste ervaringen van je leven worden.

Niemand kan van te voren aangeven hoe een bevalling zal verlopen, of de weeën pijnlijk zullen zijn of dat het achteraf gezien toch meevalt.

Als je van te voren al leert hoe je op een betere manier met de pijn van de ontsluitingsweeën om kunt gaan zul je je tijdens deze fase beter kunnen ontspannen, waardoor de ontsluiting sneller zal gaan en de hele bevalling soepeler zal verlopen. Om grip op hele bevalling te houden is het belangrijk dat de barende het hoofd koel weet te houden en dat ze zich niet mee laat slepen door de pijn van de weeën.

Op deze cursus leer je om tijdens de weeën te ontspannen. Er worden ontspannings oefeningen gedaan en we zullen werken met de ademhaling. Verder wordt er gewerkt met visualisaties. Je leert hoe je jezelf in en uit trance kunt brengen en op deze manier de bevalling tot een van de mooiste belevingen van je leven kunt maken. Doordat je jezelf goed voorbereid beleef je de bevalling meer bewust.

Ook is er een les oefeningen om je spieren en gewrichten voor te bereiden op de bevalling. Deze eenvoudige yoga oefeningen bereiden je lichaam voor, op een soepele bevalling.

Tevens is er aandacht voor gezonde voeding tijdens de zwangerschap voor jezelf en voor je ongeboren kind. En zal er iets verteld worden over het geven van borstvoeding. En de eerste tijd samen met jullie kindje.

De lessen zijn bedoeld voor jou en je partner. Hierdoor is er alle tijd om vragen te stellen die voor jullie beiden belangrijk zijn.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Visualisatieoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Ademhalingsoefeningen
  • Zelfhypnose
  • Contact maken met je kind
  • Yogaoefeningen
  • Voeding
  • Vergroten zelfvertrouwen m.b.t de bevalling

De cursus omvat 8 lessen van 1 uur en kost € 30 per les. Het is bedoeld voor vrouwen die in hun 26ste tot 30ste week zwanger zijn.

Voor de gewone controles kun je je aanmelden bij de verloskundigenpraktijken in de Zaanstreek. B.v.

Links