Logo De VonBeeldmerk De Von

Wie ben ik?

Yvonne Tjipjes-TimmerIk ben Yvonne Tjipjes-Timmer. Ik heb van jongs af aan grote interesse gehad voor de gezondheid en het welbevinden van de mens. En voor de manier waarop de mensen in het leven staan. Vanuit deze interesse ben ik als 19 jarige de verpleging ingegaan.

In het ziekenhuis zag ik de zieke mens, het lijden en gelukkig vaak ook het beter worden van dichtbij. Omdat ik me wilde blijven ontwikkelen ben ik begonnen met een studie natuurgeneeskunde. Hier leerde ik op een hele andere manier te kijken naar gezondheid en ziekte en ook naar de oorzaak hiervan en het genezingsproces. Waar in het ziekenhuis wordt gekeken naar het zieke orgaan wordt er in de natuurgeneeskunde gekeken naar de mens als geheel met al zijn eigen aardigheden.

Van het een rolde ik in het ander. In de verpleging heb ik me gespecialiseerd op de afdeling verloskunde gynaecologie (en ben daar nog steeds werkzaam met een klein contract in deeltijd).

In de complementaire geneeswijze specialiseerde ik me na een flinke omweg in de hypnotherapie. En nu ben ik alweer meerdere jaren bezig als hypnotherapeut en help mensen zichzelf te helpen bij vele verschillende klachten en problemen.