Logo De VonBeeldmerk De Von

Hypnotherapie

Hypnose

Wat is het niet

  • Hypnose is niet eng
  • Hypnose is niet gevaarlijk
  • Hypnose is niet mysterieus
  • Hypnose is niet je volledig overgeven aan een ander
  • Hypnose is niet slapen (wat het woord wel suggereert)
  • Hypnose is niet spannend.

Wat is het wel

Hypnose is een fenomeen wat iedereen dagelijks meemaakt op wat voor manier dan ook. Rijdend op de autoweg op eens tot de ontdekking komen dat je al verder bent dan je dacht. Omdat je de weg al honderden keren gereden hebt en eigenlijk op de automatische piloot rijdt....
Of je leest een goed boek en je gaat daarin zo op dat je alles om je heen vergeet en niets meer hoort....
Of datzelfde kan gebeuren als je een film bekijkt, je waant jezelf de hoofdpersoon. En hebt totaal geen oog of oor voor je omgeving.

Hypnose is doeltreffend

Door een ontspannende trance wordt het onderbewuste geactiveerd en kunnen op relatief simpele wijze oorzaken worden gevonden en symptomen worden behandeld. Je kunt ermee in het verleden zoeken om te kijken of daar de oorzaak van bijvoorbeeld angsten en fobieën zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Hoogtevrees, watervrees, dieptevrees, angst voor spinnen.

En dan gezamenlijk kijken naar een oplossing hiervoor

Je kunt bij pijnklachten als het ware in de pijn gaan om te zien waarom het er is wat het doet en wat ervoor nodig is om het weg te krijgen. De uitkomst en het resultaat zijn vaak zeer verrassend. Met behulp van hypnose kun je zelfvertrouwen verbeteren of een negatief zelfbeeld omzetten in een positief zelfbeeld. Emotionele problemen kunnen worden aangepakt. Ongewenst gedrag kan worden afgeleerd. Allergieën kunnen worden doorbroken. Kortom hypnose is multi inzetbaar het is veilig en het werkt vaak zeer snel.

Na een intake, om de aard van klachten in kaart te brengen en te onderzoeken wat en hoe verbetering er voor u als cliënt uitziet gaan we meestal dezelfde zitting door met een hypnotische trance. Hierbij kunt u ervaren hoe het is om hypnose te ondergaan. En wat u de volgende keer ongeveer kunt verwachten (hoewel dit vaak verschilt van keer tot keer). De ene keer werken we met vraag en antwoord (in trance) een andere keer gebruik ik geleide fantasieën of geleide meditaties vaak doen we allebei.

Er gebeurt niets wat u niet wilt, onder hypnose heeft men namelijk altijd een wakende ik die altijd alert blijft. En die de overhand neemt als er dingen zouden gebeuren die ongewenst zijn door uit trance te komen.