Mevr. Y.G.M. Tjipjes - Timmer Agavestraat 1 1561 KE Krommenie
T - 075-628 00 10
E - vonygmtjipjes@cs.com

Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

hypnose

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Hypnotherapie is zeer geschikt voor het behandelen van psychische en psychosomatische klachten. Daarnaast kan het goed ingezet worden om ongewenste gewoonten, belemmerende overtuigingen en vastgezette strategieën te doorbreken. Het is een effectieve en oplossingsgerichte therapie die het zelfherstellend vermogen van het lichaam op een natuurlijke wijze activeert!

Hypnose is een fenomeen dat iedereen dagelijks meemaakt op wat voor manier dan ook. Rijdend onderweg opeens tot de ontdekking komen dat u al verder bent dan u dacht, omdat u op de automatische piloot rijdt. Of u leest een goed boek en gaat daarin zo op dat u alles om u heen vergeet en niets meer hoort. Datzelfde kan ook gebeuren als u een film kijkt, u waant uzelf de hoofdpersoon en hebt totaal geen oog voor uw omgeving.

Trance

In veel gevallen wordt gebruikgemaakt van trance. In deze staat van veranderd bewustzijn gaat het denken naar de achtergrond en richt de de aandacht zich naar binnen. Op die manier is het mogelijk om contact te maken met het onderbewuste. Trance is een natuurlijk vermogen dat iedereen heeft.

Onbewuste processen

De essentie van hypnotherapie is dat u tijdens de trance het negatieve gevoel (dat u wellicht bij een gebeurtenis in het verleden hebt ervaren) kan veranderen naar een positief gevoel. Het voordeel van werken met hypnose is dat u toegang krijgt tot uw innerlijke beelden, intuïtie en zelf-helend vermogen. Onbewust weet u precies wat goed voor u is. Dit levert vaak meer op dan enkel praten: u kunt het gevoel over een gebeurtenis in het verleden veranderen, waardoor u zich in het heden weer goed voelt. U neemt dit nieuwe gevoel mee naar het heden. Hierdoor worden problemen of belemmeringen die u in uw leven ervaart, opgelost. Mijn functie is om u te begeleiden bij uw zoektocht naar binnen en daarbij de dingen die u ervaart te verhelderen en helen.

Hypnose is doeltreffend

Door een ontspannende trance wordt het onderbewuste geactiveerd en kunnen op relatief simpele wijze oorzaken worden gevonden en symptomen worden behandeld. U kunt ermee in het verleden zoeken om te kijken of daar de oorzaak van bijvoorbeeld angsten of fobieën zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Hoogtevrees, watervrees, dieptevrees, angst voor spinnen.

U kunt bij pijnklachten als het ware in de pijn gaan om te zien waarom het er is wat het doet en wat ervoor nodig is om het weg te krijgen. De uitkomst en het resultaat zijn vaak zeer verrassend. Met behulp van hypnose kunt u uw zelfvertrouwen verbeteren en/of een negatief zelfbeeld omzetten in een positief zelfbeeld. Emotionele problemen kunnen worden aangepakt. Ongewenst gedrag kan worden afgeleerd. Allergieën kunnen worden doorbroken. Kortom hypnose is multi-inzetbaar, het is veilig en het werkt vaak zeer snel. Er gebeurt niets wat u niet wilt, onder hypnose heeft u namelijk altijd een wakende ik die alert blijft. Deze ik neemt controle door uit de trance te komen.

Bel voor een afspraak: 075-628 00 10 of mail: vonygmtjipjes@cs.com